Dupa ce a luat vedete de la Pro TV si echipe intregi de productie, in frunte cu Mona Segall, Antena 1 pregateste noi emisiuni, dar si noutati tehnice, scrie ReporterVirtual.ro. Antena 1 va trece la formatul 16:9 (ecran lat) in jurul datei de 1 octombrie, potrivit surselor citate de ReporterVirtual.ro, cam in acelasi timp cu lansarea grilei de toamna.

Principalul concurent al Antenei 1, PRO TV, a adoptat de ani buni acest format, mult mai potrivit pentru 90% dintre aparatele tv aflate in vanzare pe piata. Si TVR transmite in formatul 16:9, dar si televiziunea de stiri B1 TV. Si Antena 1 a incercat formatul 16:9 la meciurile nationalei de fotbal si la cele transmise din campionatul intern.

In paralel, Intact face teste pentru lansarea unui nou canal - Antena HD. Potrivit surselor noastre, mai multi cablisti au primit deja o informare in acest sens, iar Intact ar fi inceput distributia de cartele pentru provideri.

"Emisiunea-vedeta" a Antena HD va fi "Romanian Idol", productie pe care o pregateste pentru Antena 1 Mona Segall si care il va avea ca vedeta, printre altii, pe Stefan Banica Jr. Adoptarea formatului HD pana la lansarea acestui show este parte a intelegerii dintre Intact si Mona Segall facuta la momentul transferului fostei producatoare de la PRO TV.