Jurnalistul Iosif Buble, care detine site-ul stiripesurse.ro, a castigat la Tribunalul Bucuresti suspendarea folosirii de catre alte persoane a semnelor "pesurse", "pesurse.ro", "pesurse" si numele de domeniu www.pesurse.ro, in cadrul unui proces pe care l-a deschis pentru marca "pesurse", scrie Agerpres.

Iosif Buble a infiintat site-ul pesurse.ro, pe care insa l-a pierdut in favoarea SC Inventus Research SRL, ai carui administratori au fost acuzati de jurnalist ca au preluat "ostil" site-ul respectiv, motiv pentru care jurnalistul i-a dat in judecata.

"Admite cererea. Obliga parata la: 1. incetarea de indata a folosirii in activitatea comerciala si in orice alta activitate jurnalistica, editoriala, de presa, publicistica sau in oricare dintre serviciile cuprinse in clasele 16, 35, 38, 41, 42, a semnelor 'pesurse', 'pesurse.ro', 'spesurse' si ca nume de domeniu www.pesurse.ro 2; incetarea de indata a reproducerii, respectiv a punerii la dispozitia publicului, prin orice fel, precum si a editarii, publicarii sau multiplicarii, fara acordul reclamantilor, a operelor aduse la cunostinta publicului de catre acestia, anterior datei de 1.01.2014 pe site-ul www.pesurse.ro. pana la solutionarea definitiva a cauzei ce face obiectul dosarului nr. 17844/3/2014 aflat pe rolul Tribunalului Bucuresti - Sectia a III - a Civila. Obliga parata la plata catre reclamanti a sumei de 5.175,43 lei, cheltuieli de judecata. Numai cu drept de apel in 5 zile de la pronuntare; cererea de apel se depune la Tribunalul Bucuresti. Pronuntata in sedinta publica, astazi 18.08.2014", se arata in decizie.

Pe rolul Tribunalului Bucuresti se afla un alt dosar, in care Iosif Buble si SC European Business Environment SRL au calitatea de reclamanti, iar SC Inventus Research SRL si Institutul National de Cercetare si Dezvoltare in Informatica au calitatea de parati, obiectul procesului fiind marca "pesurse".