Jurnalistul Stelian Negrea a scris pe pagina sa de Facebook ca seful Gazetei Sporturilor, Catalin Tolontan, a fost platit in perioada 2005-2010, pe drepturi de autor, cu 2,52 milioane de euro, adica cu 35.000 de Euro lunar. Negrea sustine ca Tolontan a restituit statului, intr-o singura zi, 290.000 Euro, dupa un control fiscal care a constatat ca a depasit plafonul de scutire de TVA. Stelian Negrea scrie ca l-a contactat pe Catalin Tolontan pentru o replica, iar acesta i-a raspuns: "Ii salut pe domnul Sorin Blejnar, prietenul doamnei Elena Udrea, si pe cei de la ANAF (...). Gala Bute rules!".

Jurnalistul Stelian Negrea, fost angajat al trustului Intact, a publicat miercuri, 3 septembrie, pe pagina sa de Facebook mai multe documente ANAF, pe baza carora acesta sustine ca jurnalistul "Catalin Tolontan a castigat cel mai mult in imperiul media al lui Voiculescu Dan, depasindu-l cu mult pe Mihai Gadea si pe Mircea Badea".

Negrea sustine ca Tolontan "a castigat in perioada 2005-2010 circa 9,67 milioane de lei (aproximativ 2,52 milioane euro) venituri din activitati independente prin vanzarea drepturilor de autor". "Veniturile din drepturile de autor ale lui Catalin Tolontan au depasit chiar pe cele ale mult mai celebrei Andreea Esca, conform fisei fiscale a acesteia, pe care am consultat-o, dar care nu este pe de-a intregul conclundenta pentru ca vedeta Pro Tv ar putea beneficia si de niste plati pe firma, bine mascate", scrie Stelian Negrea.

Negrea a declarat ca datele sunt din declaratiile de venit de la Administratiile Finantelor Publice, pe care le-a consultat "nu la ghiseul ANAF ci fiindu-mi furnizata de o sursa indignata de modul in care Catalin Tolontan a decis sa ma atace prin prieteni si interpusi dupa dezvaluirile mele legate de finantarea Gazetei Sporturilor din banii Securitatii lui Ceausescu".

Acesta a relatat ca l-a contactat pe Catalin Tolontan, care i-a raspuns via email: "Ii salut pe domnul Sorin Blejnar, prietenul doamnei Elena Udrea, si pe cei de la ANAF, in calitate de contribuabil care bag seama ca deranjeaza pentru ca si-a platit impozitele, TVA-ul si dobinzile fara sa cricneasca, primind in schimb din partea statului roman sanctiuni de 35% pe an si publicarea veniturilor, fara sa se specifice ca includ si sanctiunile, pe net. Gala Bute rules!"

Potrivit lui Stelian Negrea, Catalin Tolontan a restituit statului "intr-o singura zi 1,2 milioane lei (290.000 Euro)", dupa ce la finalul lui 2010 a fost supus unei inspectii fiscale care a stabilit ca in perioada 01.01.2005-31.12.2010 ar fi depasit plafonul de scutire de TVA pentru drepturile de autor incasate si nu s-ar fi inregistrat ca persoana impozabila.

Contactat de Paginademedia.ro, Catalin Tolontan a declarat ca "imediat am primit telefoane care mi-au spus ca ceea ce au facut cei din Ministerul Finantelor este penal, dar pe mine ma satisface altceva. Dupa cinci ani de zile de cand Elena Udrea m-a amenintat ca va afla lucruri despre mine, tot ce au reusit sa afle oamenii acestia a fost ca am platit impozite si penalitati, chiar si in situatia in care, potrivit sentintelor in procesele declansate de artisti si jurnalisti, nu ar fi trebuit sa o fac".

"Sumele achitate la stat au fost enorme. Banii ramasi in mana mai putini si fiecare dintre ei platiti cu o munca si cu profituri pentru companie de care ma simt mandru", a afirmat Tolontan.