CNA spune ca nu a luat decizia de a interzice folosirea denumirii "Steaua Bucuresti" in transmisiuni

de I.R.     HotNews.ro
Joi, 12 martie 2015, 17:18 Economie | Media & Publicitate

Consiliul National al Audiovizualului a explicat, intr-un comunicat, ca nu a luat o decizie de interzice folosirea in programele audiovizuale a denumirii "Steaua Bucuresti" in transmisiunile sportive radio/TV ale meciurilor de fotbal, asa cum a relatat presa, fiind vorba doar de o "corespondenta" in acest sens.

Comunicatul CNA:

"Referitor la informatiile aparute in presa astazi, 12.03.2015, cu privire la o "decizie" a CNA legata de folosirea in programele audiovizuale a denumirii "Steaua Bucuresti" in transmisiunile sportive radio/TV ale meciurilor de fotbal, membrii CNA dezmint categoric ca s-ar fi emis vreo decizie, recomandare sau instructiune din partea Consiliului cu privire la acest subiect.

Mentionam ca, in cazul in care, ca urmare a sesizarilor primite la CNA, s-a purtat corespondenta din partea institutiei noastre cu petentii sau radiodifuzorii reclamati, acest fapt nu are nicidecum caracterul unei decizii, recomandari sau instructiuni, acestea adoptandu-se de catre Consiliu exclusiv in sedinte publice.

Potrivit art. 15 alin. (1) din Legea audiovizualului nr. 504/2002, cu modificarile si completarile ulterioare, "In indeplinirea functiilor si a atributiilor ce ii revin potrivit prezentei legi, Consiliul emite decizii, instructiuni si recomandari, in prezenta a cel putin 8 membri si cu votul a cel putin 6 membri". "

GSP a relatat miercuri ca CNA a trimis o notificare catre televiziunile care transmit meciurile din Romania, prin care le interzice foloseasca numele "Steaua Bucuresti", cind se face referire la echipa de fotbal patronata de Gigi Becali. CNA le-a recomandat televiziunilor sa foloseasca numele de "FC Steaua SA", numele cu care echipa este inregistrata.

Televiziunile s-au conformat acestei deciziei, iar in timpul meciului din semifinala Cupei Ligii, dintre Astra si Steaua, comentatorii de la posturile LookTV si DigiSport au folosit numele de "FC Steaua SA".

Instanta suprema a anulat, la 3 decembrie 2014, printr-o decizie irevocabila, marca Steaua Bucuresti inregistrata de clubul de fotbal al lui Gigi Becali, in procesul intentat acestuia de Clubul Sportiv al Armatei.

Articol sustinut de Superbrands

AmCham  - 25 de ani de impact in Romania, prin sustinerea consultarii intre mediul public si privat, pentru dezvoltarea Romaniei

Camera de Comert Americana in Romania (AmCham Romania) este de 25 de ani intre cele mai reprezentative asociatii ale comunitatii de afaceri din Romania, fiind recunoscuta drept un promotor al dialogului public-privat pe teme ce privesc mediul de afaceri, politicile publice cu impact asupra economiei, competitivitatea Romaniei sau dinamica relatiilor comerciale intre SUA si Romania.

812 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Marţi