​Google va lansa un serviciu YouTube pentru cei care vor sa se uite la clipuri fara a mai intalni reclame, scrie TechCrunch. Site-ul de video streaming a lansat o serie de abonamente in ultimii doi ani si noul serviciu va aduce venituri suplimentare. Nu s-a comunicat data introducerii serviciului si nici valoarea abonamentului.

YouTube, detinuta de Google, va profita de faptul ca multi sunt deranjati de reclamele de la inceputul clipurilor si vor fi dornici sa plateasca un abonament pentru a le evita. In plus, veniturile din aceste abonamente vor ajunge atat la companie, cat si la creatorii clipurilor.

Prin acest serviciu va creste concurenta cu site-uri de video streaming precum Netflix sau Hulu si pot fi atrasi si creatori de video-uri mai de calitate.

Publicul tanar respinge tot mai mult traditionalele abonamente la cablu si petrec mult timp pe YouTube si alte site-uri de straming. YouTube poate cu aceasta noua oferta sa profite de schimbare.

YouTube va simti si concurenta Facebook care se concentreaza pe video, clipuri share-uite in retea crescand puternic ca si numar.