Fostul director al Directiei Stiri din TVR, Claudiu Lucaci, revine pe micile ecrane marti seara, in calitate de gazda a emisiunii "Vorbeste liber", unde il va avea ca invitat pe ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc. Revenirea lui Lucaci - fost purtator de cuvant al guvernului PSD condus de Adrian Nastase - are loc la trei saptamani dupa ce Stelian Tanase a fost demis de la conducerea TVR. In mandatul lui Tanase, Lucaci a pierdut pozitia de sef al stirilor, intrand intr-un con de umbra in ultima jumatate de an.

Claudiu Lucaci il va avea invitat pe Robert Cazanciuc de la ora 21.00, pe TVR 1, in emisiunea "Vorbeste liber". Incepand de saptamana aceasta, emisiunea nu va mai fi prezentata doar de Sorin Avram, om adus la TVR de Stelian Tanase, ci, prin rotatie, de Sorin Avram, Claudiu Lucaci, Adrian Bucur si Mihai Radulescu, dupa cum anunta, luni, Mediafax.

Adrian Bucur revine astfel, la randul sau, in intervalul de maxima audienta, dupa ce, in mandatul lui Stelian Tanase, a fost membru in Consiliul de Administratie al TVR, unde a ajuns la propunerea Partidului Conservator.

Adrian Bucur si Claudiu Lucaci s-au angajat, in iunie a.c., intr-un scandal ce a inclus acuzatii de hartuire sexuala.

Claudiu Lucaci a pierdut pozitia de director al Stirilor in primavara, in urma unor evaluari in care a primit un punctaj sub cel necesar pentru a-si pastra pozitia. Evaluarile au fost organizate sub conducerea lui lui Stelian Tanase. In mai, conducerea interimara a Stirilor a fost preluata de Raluca Stroe Brumaru. Saptamana trecuta, Mediafax scria, pe surse, ca actualul director interimar al TVR, Irina Radu, intentioneaza ca institutia sa scoata la concurs toate posturile de management ocupate interimar de persoane numite de Tanase, printre cei vizati numarandu-se si Raluca Stroe Brumariu.