O echipa TVR a filmat un incident petrecut cu cateva saptamani in urma, in care un alt politist-motociclist a fost accidentat in timp ce s-ar fi aflat in coloana oficiala a vicepremierului Gabriel Oprea, dupa cum a scris, joi,Profit.ro. TVR nu a difuzat, insa, imaginile respective. Cum explica institutia decizia de a nu da pe post materialul video? "Tinand cont de celelalte subiecte ale zilei si de faptul ca nu erau consecinte grave".

Potrivit unor precizari ale Televiziunii publice transmise joi dupa-amiaza, legat de criticile aduse pentru nedifuzarea imaginilor de la accidentul din 21 septembrie:

  • "o echipa TVR a fost trimisa sa filmeze urmarile unui accident pe Calea Victoriei, in urma sesizarii facute de unul dintre reporterii televiziunii, aflat in zona. In imaginile surprinse de cameramanul TVR apar masina avariata si cativa politisti de la Brigada Rutiera. Din informatiile obtinute ulterior, era vorba despre un motociclist de la Politia Rutiera, acrosat de un autoturism.  

  • Purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, Diana Sarca a prezentat accidentul drept unul usor, fara urmari grave pentru partile implicate si nu a oferit alte detalii.

  • Tinand cont de celelalte subiecte ale zilei si de faptul ca nu erau consecinte grave, s-a luat decizia de a nu include subiectul in emisiunile informative din ziua respectiva."

Profit.ro a scris, in prealabil, ca accidentul in urma caruia politistul Cosmin Bogdan Gigina si-a pierdut viata nu e primul in care a fost implicat un motociclist din coloana oficiala a lui Gabriel Oprea. Sursa citata mentioneaza ca intr-un alt incident rutier, un agent al politiei a a suferit o fractura la picior si are umarul dislocat. Informatia a fost confirmata, pentruAdevarul, de un reprezentant al sindicatului politistilor.

Accidentul respectiv a avut loc, potrivit precizarilor TVR, pe 21 septembrie. Pe 23 septembrie, presedintele-director general al TVR, Stelian Tanase, avea sa fie demis prin respingerea raportului de activitate al institutiei, in Parlament. Stelian Tanase a acuzat ca in spatele acestei decizii ar fi fost Gabriel Oprea, nemultumit de faptul ca TVR difuzase materiale despre plagiatele legate de numele lui.