"Ceva gazetari nu schimbam?" s-a intrebat Andrei Plesu, miercuri, intr-o conferinta organizata la Constanta, unde a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universitatii "Ovidius", scrie Constantanoastra.ro. Site-ul il citeaza, intre altele, pe Plesu argumentand ca nu doar clasa politica trebuie schimbata, ci si presa: "Cade primul ministru, cade guvernul, cad toate alea, dar noi tot cu Ciuvica, Ciutacu, Striblea, Rares Bogdan, astia-s eterni".

HotNews.roFoto: Hotnews

Andrei Plesu, citat de Constantanoastra.ro:

  • Nu cred ca se poate numai prin hazard. Eu nici nu cred ca exista hazard. Dar e nevoie de mai mult decat se face. Pe mine m-a intristat ce am vazut. S-a facut un guvern nou. N-are nicio garantie ca va fi guvernul ideal. De altfel, are la dispozitie maximum un an. Nu va putea face mare lucru, ca sa ne-ntelegem. Pe de alta parte, energia pe care am vazut-o in presa, de a da de pamant cu unul sau cu altul din aceia (n.r. noii ministri) mi s-a parut una dintre piedicile care ne tin pe noi in loc."
  • "Am avut, in 25 de ani, unii ministri inadmisibili. Ideea ca ei au ajuns ministri, c-au stat cate doi, trei ani in post, ca n-au facut nimic, ba dimpotriva ... Pana la urma, lumea i-a acceptat. Au aparut acum unii de care nu stim mare lucru. Domnule, e o punere la punct... Cristoiu se intreaba cine-i Vlad Alexandrescu. Dar cine-i Cristoiu?"
  • "Am spus asa, sa ma iertati, dar ceva gazetari nu schimbam? Cade primul ministru, cade guvernul, cad toate alea, dar noi tot cu Ciuvica, Ciutacu, Striblea, Rares Bogdan, astia-s eterni. Sorin Rosca Stanescu a iesit din puscarie direct la televizor si ne explica, seara de seara, ce-i cu dreptatea. Nu-i vorba doar de ziaristi. L-am intrebat si pe Razvan Theodorescu: domnule, ce cauti cu toti golanii la televizor, seara de seara acolo? Nu ti-e jena sa apari cot la cot cu Codrin Stefanescu, care-i un caraghios si un obraznic de mana a treia?".

Mai mult - pe Constantanoastra.ro