Fotografia unui barbat si a copilului sau sub sarma ghimpata de la granita sarbo-ungara, realizata de australianul Warren Richardson, a castigat locul I la cel mai prestigios concurs de fotojurnalism, au anuntat joi organizatorii World Press Photo, citati de AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Intitulata "Speranta unei noi vieti", imaginea alb-negru a fost facuta in noaptea de 28 august 2015, cand refugiatii incercau sa intre in Ungaria. Bebelusul este trecut din mana in mana, pe sub sarma ghimpata intre Horgos, in Serbia, si Roszke, in Ungaria.

Fotografia lui Warren Richardson este "puternica din cauza simplitatii sale", a afirmat presedintele juriului, Francis Kohn.

In acea noapte, dupa cinzi zile petrecute in tabara cu refugiatii, Warren Richardson a vazut sosind un grup de circa 200 de persoane care mergea la adapostul copacilor, de-a lungul liniei de sarma ghimpata.

"Ne-am jucat de-a soarecele si pisica cu politia toata noaptea", explica fotograful, citat in comunicatul World Press Photo.

"Era aproape trei dimineata cand am facut fotografia si nu am putut utiliza blitzul pentru ca politia incerca sa gaseasca oamenii ... am folosit asadar lumina lunii", a explicat el.