Arianna Huffington va parasi platforma online de continut Huffington Post, pe care a fondat-o la mijlocul deceniului trecut, pentru a se ocupa de un startup numit Thrive Global, activ in domeniul sanatatii, potrivit The Guardian.

HotNews.roFoto: Hotnews

In ultima perioada, Huffington a fost redactor-sef si presedinte al Huffington Post, companie cumparata acum patru ani de AOL. Intr-o declaratie citata de publicatia britanica, ea afirma ca si-a dorit sa poata continua la site-ul care ii poarta numele, chiar daca anul trecut a inceput sa se ocupe de startup-ul Thrive Global, dedicat combaterii stresului si epuizarii, fiind interesata si de alte proiecte.

Dar, a spus ea, s-a razgandit dupa ce, la sfarsitul saptamanii trecute, a obtinut o finantare importanta pentru Thrive. "Cand am decis sa creez Thrive Global, am crezut ca va fi posibil sa construiesc un startup si a lucrez in continuare ca redactor-sef al Huffington Post. Astazi, e clar ca a fost o iluzie. Pe masura ce Thrive Global s-a transformat dintr-o idee in realitate, beneficiind de investitori, angajati si birouri, mi-a devenit clar ca nu pot sa ma ocup cum trebuie de ambele companii".

Huffington a infiintat platforma care ii poarta numele impreuna cu alti trei intreprinzatori, dintre care doi au infiintat, ulterior, Buzzfeed, iar al treilea, Andrew Breitbart, site-ul de stiri ultraconservator Breitbart.com.

AOL a cumparat Huffington Post in 2011, pentru suma de 315 milioane de dolari. Noul proprietar a fost cumparat la randul sau, in 2014, de operatorul de telecomunicatii Verizzon, pentru 4,4 miliarde de dolari.