Societatea Romana de Radiodifuziune a cheltuit, in ultimii doi ani, 110.000 de euro pentru nu mai putin de 32 de deplasari in strainatate facute in acest interval de presedintele-director general al institutiei, Ovidiu Miculescu, scrie Tolo.ro. Potrivit sursei citate, seful radioului public, sustinut de populatie prin intermediul taxei radio-tv, zboara numai la business class si este insotit in calatoriile sale, uneori, de o consiliera care a primit o condamnare penala pentru conflict de interese. Tolontan da si exemplul sefei BBC Radio, care zboara numai la economic sau cu low cost si se cazeaza la hoteluri mai ieftine decat Miculescu.

"Presedintele Radio Romania strabate lumea in lung si-n lat, intr-un ritm de neegalat, la care nu viseaza, luati impreuna, nici presedintele Iohannis si premierul Ciolos. Care nici ei nu zboara tot timpul la business, precum directorul Radio Romania", scrie Tolo.ro.

Potrivit sursei citate, Ovidiu Miculescu s-a deplasat de 32 de ori in strainatate in perioada 1 iulie 2014 - 1 iulie 2016 si a vazut aproape toate continentele: "sefului ii lipsesc doar Africa si Antarctica". "A fost de doua ori in China, de doua ori in SUA si a ajuns in Australia, Myanmar, Cuba, Canada, India, Brazilia, Norvegia si Malaezia. A zburat la business nu doar pe destinatiile lungi, la preturi de peste 5.000 de euro, de la 4 ori la 8 ori mai mari decat cele de la economic. Tot la business a zburat si in zboruri de o ora si ceva, spre Turcia, Cehia sau Polonia, cu bilete de 900 de euro", scrie Tolontan.

Acesta trece in revista mai multe calatorii facute de Ovidiu Miculescu in ultimele trei luni pentru care jurnalistul a obtinut date si compara cheltuielile sefului Radioului public cu cele ale omologului sau de la BBC, Helen Boaden.

  • Intr-o calatorie la Basel, Ovidiu Miculescu a cheltuit pe biletul de avion Bucuresti-Basel, la clasa business, 1.200 de euro. Helen Boaden, pe ruta Londra-Basel la clasa economic - 207 euro. Miculescu a stat acolo la un hotel de 302 euro pe noapte. Sefa BBC Radio - la unul de 114 euro pe noapte.
  • Pentru Viena (zbor de 1:20), biletul lui Ovidiu Miculescu a costat 1.100 de euro, la fel cel pentru Franta, cateva zile mai tarziu, in martie a.c.. Tot atunci a plecat si in SUA, pentru opt zile, fiind insotit de directorul Directiei Relatii Internationale, Dan Santa, care, potrivit sursei citate, l-a insotit pe seful SRR in 24 din cele 32 de deplasari.

Tolontan noteaza ca in SUA s-a deplasat si Oltea Serban Parau, fosta sefa din Radioul public care a revenit in institutie, pe post de consilier, dupa o condamnare penala pentru conflict de interese. Parau "a calatorit de 14 ori in doi ani cu Miculescu". Sursa citata aminteste ca "si Miculescu are o condamnare in prima instanta, dar sentinta nu e definitiva". In timp ce biletul lui Miculescu pentru SUA, la clasa business, a costat 6.300 de euro, la economic - unde au zburat ceilalti oameni din radio - un bilet a costat 834 de euro.