Saptamana trecuta s-a lansat in Romania aplicatia IndieFrame, o platformă pe care utilizatorii pot incarca conținut foto si video de la evenimente cu valoare de stire. Continutul poate fi cumparat de mass-media sau alti utilizatori de la cetatenii - reporteri, potrivit celor doi inițiatori ai proiectului, danezii Cecilia Valsted și Lars Brusk.

Aplicația de mobil atașată platformei Indieframe.com, prin care poate fi încărcat conținut video, este disponibilă gratuit pe GooglePlay — pentru Android si pe AppStore — pentru iPhone. Utilizatorii care produc conținutul sunt primesc 80% din prețul pe care instituțiile media îl plătesc pentru filmările lor, iar prețul este stabilit de către creatorii conținutului video. Valoarea minima este de un dolar. Institutiile media pot licita pentru continutul dorit.

Utilizatorii activi vor fi semnalizati pe o harta, iar editorii media le pot transmite daca vor continut dintr-o locatie apropiata.

IndieFrame a lansat si un concurs pentru utilizatori, cu premii pentru doua categorii: Cel mai bun continut media si Cel mai bun continut artistic, cu premii de 100, 75 si 50 de dolari la fiecare categorie. Concursul e deschis pana pe 5 ianuarie. Toate fotografiile si clipurile incarcate pe platforma pana la acea data vor fi considerate participante la concurs, castigator va fi continutul care strange cele mai multe vizualizari.

Mai multe informatii puteti gasi pe https://www.facebook.com/indieframeapp si pe indieframe.com.

IndieFrame e accesibila pe mai multe platforme:

Android:https://goo.gl/mldHF4

iOS:https://goo.gl/VkFXIA

Desktop:indieframe.com