Malin Bot, redactorul-sef al site-ului Romania libera, a fost concediat dupa sase luni de la preluarea functiei, a declarat joi Razvan Chiruta, redactorul-sef al ziarului, pentru agentia de presa News.ro, explicand ca deocamdata functia nu va fi ocupata de altcineva, fiind vorba despre restructurari.

Malin BotFoto: malinbot.wordpress.com

"Este vorba despre restructurari. Nu vine nimeni in locul lui deocamdata. Ne vom descurca noi (restul echipei, n.r.)", a spus Razvan Chiruta pentru News.ro, refuzand sa comenteze motivele concedierii lui Malin Bot.

Malin Bot a spus pentru Pagina de media ca ar fi fost concediat la cererea lui Alexander Adamescu.

"De ieri seara, nu mai sunt nici redactor-sef pe online, nici jurnalist la Romania libera, decizie impusa de Alexander Adamescu, fiul milionarului Dan Adamescu, peste capul tuturor, fara sa am o explicatie foarte clara. Singurul lucru ar fi ca am participat, duminica, la protestul de la Timisoara, unde am tinut si un discurs", a spus jurnalistul.

El a adaugat ca nu are ce sa ii reproseze lui Sabin Orcan, directorul editorial al ziarului Romania libera.

"A fost asa cum trebuie sa fie fata de un jurnalist care scrie ce-i spune constiinta. A fost o decizie de tipul ori zboara ala ori inchide tot ziarul", a mai spus Malin Bot.

Contactat de Pagina de media, Sabin Orcan nu a vrut sa comenteze declaratiile lui Malin Bot si a precizat ca postul a fost restructurat ca parte a unor reduceri de costuri. Sabin Orcan a mentionat ca a mai fost o persoana concediata, fara a mentiona numele acesteia.

"Ne-am despartit de comun acord de el, dar si de alte persoane. Facem o reducere generala de costuri. Printre aceste masuri de reduceri am decis si o reducere a aparatului redactional cu doua persoane, dintre care una este Malin. Cu parere de rau ne-am strans mana si ne-am despartit de comun acord", a spus el.

Malin Bot este jurnalist de peste 20 de ani. El a fost corespondent local pentru publicatiile Cotidianul, Evenimentul zilei si Adevarul. A condus redactia ziarului gratuit Adevarul de Seara din Timisoara, publicatie care si-a incheiat aparitia in 2011. Malin Bot a fost redactor-sef al Adevarul.ro din 2011 pana in octombrie 2012, dupa care a preluat Evz.ro.