Ondine Ghergut, senior editor la Romania libera, anunta, pe pagina sa de Facebook, ca a fost concediata. Informatia vine la cateva ore dupa cea privind concedierea lui Malin Bot, redactorul-sef al site-ului Romania libera, la sase luni de la preluarea functiei.

"Am fost anuntata joi ca dl director editorial Sabin Orcan mi-a reziliat contractul, iar motivul ar fi fost faptul ca sunt aparatoarea anticoruptiei si a DNA. Precizez ca dl Orcan nu m-a anuntat oficial ca mi-a fost intrerupta colaborarea de peste 10 ani la Romania Libera", a scris joi seara Ondine Ghergut, pe pagina sa de Facebook.

Si Malin Bot, redactorul-sef al site-ului Romania libera, a fost concediat joi, dupa sase luni de la preluarea functiei, a declarat Razvan Chiruta, redactorul-sef al ziarului, pentru agentia de presa News.ro, explicand ca deocamdata functia nu va fi ocupata de altcineva, fiind vorba despre restructurari.

Malin Bot a declarat, insa, pentru Pagina de media, ca ar fi fost concediat la cererea lui Alexander Adamescu.

"De ieri seara, nu mai sunt nici redactor-sef pe online, nici jurnalist la Romania libera, decizie impusa de Alexander Adamescu, fiul milionarului Dan Adamescu, peste capul tuturor, fara sa am o explicatie foarte clara. Singurul lucru ar fi ca am participat, duminica, la protestul de la Timisoara, unde am tinut si un discurs", a afirmat jurnalistul.