Reteaua sociala Facebook va interzice cumpararea de publicitate pentru paginile care trimit in mod repetat spre stiri false, de acum celebrele "fake news", scrie AFP.

logo FacebookFoto: Wikipedia

"Daca paginile distribuie in mod repetat articole considerate drept stiri false, aceste pagini nu vor mai fi autorizate sa faca publicitate pe Facebook", potrivit unei note postate pe blogul retelei sociale.

"Fake news fac rau tuturor (...). Ele creeaza o lume mai putin informata si afecteaza increderea", arata Facebook.

Stirile false au devenit un subiect de dezbatere odata cu alegerea lui Donald Trump ca presedinte al Statelor Unite, la finele lui 2016. Aceste fake news au fost acuzate ca au influentat votul alegatorilor.

"Am descoperit exemple de pagini care folosesc reclama pe Facebook pentru a-si extinde audienta si pentru a difuza stiri false cat mai extins. (...) Daca paginile respective inceteaza sa distribuie stiri false, vor fi din nou eligibile pentru cumpararea de publicitate", arata Facebook.

Acuzate ca nu lupta suficient impotriva stirilor false si a continutului care face apologie terorismului, gigantii internetului precum Facebook, Google sau Twitter si-au multiplicat in ultimele luni anunturile de actiuni vizand combaterea acestor informatii.