CNA a respins, marti, o cerere a companiei Telecontent Production din Iasi pentru postul iesean RTR, dupa ce, in august, amanase o decizie in acest sens, dupa cum au spus pentru HotNews.ro reprezentanti ai forului audiovizual. Acum doua luni, Forbes scria ca aceasta companie era detinuta de TV Content SRL din Chisinau, ce transmite programele televiziunii de stat rusesti Rossiya 1. Situatia RTR a ridicat suspiciuni legate de o posibila tentativa de intrare a propagandei rusesti in audiovizualul romanesc, via Iasi.

Potrivit reprezentantilor contactati de HotNews.ro, niciun membru CNA nu a fost de acord cu acordarea licentei solicitate de Telecontent Production SRL pentru postul RTR Iasi.

Pentru licenta RTR, Telecontent s-a prezentat, initial, in fata CNA in luna august, dar forul a amanat o decizie in acest sens. Atunci, Forbes scria ca firma ieseana care sustine proiectul RTR e detinuta de TV Content SRL din Chisinau. Aceasta este detinuta, la randul sau, de Evghenii Sergheev si Victor Stetco (50% fiecare) si opereaza, in Republica Moldova, postul RTR Moldova, ce retransmite programele televiziunii de stat rusesti Rossiya 1.

Conform documentelor depuse la CNA si declaratiilor facute de reprezentantii sai in fata acestei institutii, RTR ar fi urmat sa fie o televiziune generalista, cu filme si seriale romanesti si buletine de stiri si cu o orientare spre publicul feminin, dupa cum nota Forbes in august. La insistentele membrilor CNA, o reprezentanta a Telecontent a spus, la sedinta de atunci, ca filmele ce urmau sa fie difuzate erau realizate de producatori ucraineni si rusi si ca erau vizate formate din Republica Moldova, iar intentia era ca postul sa fie "apolitic".