Membrii CNA au amanat pentru joi votul pentru acordarea unei licente audiovizuale Societatii Romane de Televiziune (SRTv) pentru un nou post regional generalist - TVR Bucuresti. Motivul: lipsa unei strategii clare privind abordarea programelor regionale si a unui buget alocat.

Potrivit reprezentantilor TVR Bucuresti, prezenti in sedinta CNA, postul va retrasmite programe de divertisment, informatii si programe destinate etniilor din Muntenia si Dobrogea, incepand cu 1 mai, in cazul unui raspuns favorabil din partea CNA.

Mai multi membrii CNA, printre care Radu Teodorel, Gelu Trandafir si Ioan Carmazan s-au intrebat care este utilitatea unui post TVR Bucuresti, la scurt timp dupa ce postul public a primit licenta audiovizuala pentru TVR3, un alt post dedicat comunitatilor si programelor regionale.

In acest sens, Rasvan Popescu, presedintele CNA, a precizat pentru HotNews.ro ca: "s-au ridicat o serie de intrebari din partea membrilor Consiliului in legatura cu politica generala a televiziunii publice, la care cei prezenti in sedinta publica a CNA n-au stiut sa raspunda. E vorba de modul in care se va raporta noul post TVR Bucuresti la TVR2 (n.r. care momentan retransmite programe de la televiziunile regionale) si modul in care se va devolta in continuare TVR3, ca post destinat programelor regionale si locale, intrebari la care numai coordonatorul televiziunii publice poate sa raspunda".

"Imaginea care s-a desprins din sedinta a fost una a unui proiect lucrat pe genunchi si de aceea membrii CNA au solicitat detalii in cadrul unei sedinte viitoare", a explicat, la randul sau, Gelu Trandafir.

Intre altele, in proiectul prezentat CNA de managerul de proiect pentru TVR Bucuresti, Cristian Nitulescu, se arata ca postul are, deja, asigurate logistica si personalul din resursele SRTv, iar programele de divertisment mentionate anterior vor acoperi 60% din program. Mai precis, postul va promova spectacole realizate cu sprijinul autoritatilor locale, cu o imagine de ansamblu a regiunilor Muntenia si Dobrogea: "Postul va promova valorile artistice si culturale, prin preluarea concertelor, festivalurilor, spectacolelor si manifestarilor sportive organizate pe plan local si cu sprijinul administratiei locale".

In plina campanie electorala, TVR Bucuresti ar putea promova, astfel, spectacolele organizate de autoritatile locale, daca primeste verde din partea CNA pentru intrarea in functiune la inceputul lui mai.

Cat priveste sansele pe care TVR Bucuresti le are sa primeasca dreptul de retransmisie din partea CNA, acestea sunt mari, spune Rasvan Popescu, daca se are in vedere faptul ca TVR3 a primit o licenta audiovizuala la finele lui februarie pentru retransmisia unor programe de la televiziunile locale.

La acea data, directorul televiziunii publice, Alexandru Sassu, prezentase ca proritare pe lista noilor televiziuni regionale TVR Constanta si TVR Targu Mures, care sa completeze lista celor deja existente la Cluj, Iasi, Craiova si Timis. "TVR Bucuresti are deja un plus ca va acoperi doua regiuni: Muntenia si Dobrogea", a conchis Popescu.