Reprezentantii mai multor institutii de presa romanesti din statele europene au decis, in cadrul unei intalniri desfasurate la Paris, sa infiinteze Asociatia Jurnalistilor Romani din Europa, cu sediul in capitala franceza. Scopul acesteia este sa asigure o mai buna informare a imigrantilor romani cu privire la subiecte de larg interes, dar si sa imbunatateasca imaginea Romaniei "acolo unde aceasta este degradata in mod artificial si nejustificat", potrivit unui comunicat al Ambasadei Romaniei la Paris, care a organizat evenimentul, alaturi de o asociatie din Valencia.

La seminarul "Prezenta mediatica romaneasca in tarile Uniunii Europene" au fost prezenti jurnalisti si directori sau redactori-sefi ai unor publicatii romanesti din Valencia, Madrid, Londra, Roma, Gyula, precum si reprezentantii TVR International, Pro TV International si Radio France Internationale. HotNews.ro a fost reprezentat la discutii de Livia Daniela Rockhoff (HotNews.ro Stuttgart).

Potrivit comunicatului citat, dezbaterile au abordat problemele presei romanesti din strainatate, de la cele financiare la cele privind continutul jurnalistic, precum si o posibila colaborare intre presa romaneasca din tarile europene si guvernul de la Bucuresti.