Grupul media german Bertelsmann intentioneaza sa vanda divizia sa DirectGroup France pentru o suma ce ar putea depasi 300 milioane de euro, potrivit publicatiei franceze Le Figaro, citata luni de Reuters. Agentia citeaza un purtator de cuvant al Bertelsmann potrivit caruia nu a fost luata nicio decizie in acest sens, iar "informatiile privind momentul si pretul unei astfel de tranzactii sunt simple speculatii".

Reuters citeaza si publicatia franceza Les Echos, potrivit careia procesul de vanzare ar putea incepe la mijlocul lunii septembrie.

DirectGroup France include reteaua de carte France Loisirs. Les Echos afirma ca printre potentialii cumparatori se numara Amazon, Groupa Platena si mai multe fonduri de investitii.

Reuters aminteste ca in iunie a.c. Bertelsmann a anuntat ca-si reevalueaza intreaga divizie Direct Group, care inregistreaza venituri anuale de 2,7 miliarde de euro. In septembrie anul trecut, grupul anuntase o reorganizare a acestei divizii, prin care se urmarea intarirea legaturilor dintre diversele retele de librarii, activitati de retail online si cluburi de carte in Asia si Europa - in special Europa de Est.