Grupul Inform Media, concentrat pana recent indeosebi pe activitati de presa locala, a anuntat la sfarsitul saptamanii trecute ca-si extinde portofoliul de site-uri prin achizitia Roportal SRL, firma ce detine Roportal.ro si mai multe site-uri de nisa. Inform Media, care in iulie a achizitionat si site-urile din portofoliul Mirabilis Media, anunta totodata ca, in urma preluarii Roportal, reteaua sa de website-uri, contorizata pana acum sub sigla Roon, va fi integrata in Roportal.ro.

Potrivit evaluarilor proprii, reteaua astfel formata va atinge 2,2 milioane de clienti unici lunar, arata comunicatul de la sfarsitul saptamanii trecute. Valoarea tranzactiei nu a fost facuta publica.

Pana la preluarea Mirabilis, Inform Media detinea mai multe site-uri locale de stiri, (aradon.ro, huon.ro, tion.ro etc) si mai multe site-uri de nisa. Prin preluarea Mirabilis, reteaua si-a sporit numarul de site-uri de nisa (culinar.ro, masini.ro, xcent.ro etc.). Acum, prin preluarea Roportal (ale carui site-uri incluse in SATI aveau, in septembrie, circa 1,2 milioane de clienti unici) noua retea va include roportal.ro, site-uri precum maglavais.ro, timisoreni.ro, desenatori.ro, precum si site-ul ghid-constructii.ro.