Grupul The Economist va renunta la 13 dintre angajatii sai din Marea Britanie - circa 10% din totalul angajatilor pe care ii are in aceasta tara, potrivit presei britanice de miercuri. Brand Republic scrie ca disponibilizarile vor afecta serviciile comerciale si divizia de analiza Economist Intelligence Unit. Anuntul vine la scurt timp dupa ce si Financial Times a anuntat ca va renunta la 80 de angajati.

Potrivit Brand Republic, decizia The Economist face parte dintr-un proces de restructurare a activitatilor comerciale desfasurate de acest grup, proces initiat anul trecut, in conditiile deteriorarii situatiei economice.

The Guardian il citeaza, pe de alta parte, pe directorul The Economist Nigel Ludlow, potrivit caruia reputata publicatie beneficiaza "pozitie de forta" deoarece tirajul acesteia continua sa creasca pe piata britanica, iar obiectivul pentru acest an este cresterea numarului de cititori intr-un ritm mai alert de pana acum.

Tot The Guardian a anuntat saptamana aceasta ca si Financial Times planuieste concedierea a 80 dintre angajati pe plan international, in conditiile in care anul 2009 este "crucial pentru media informative". Directorul John Ridding este citat spunand ca Financial Times va intensifica procesul de integrare a activitatilor digitale si de presa scrisa si urmareste sa-si dezvolte operatiunile din China si Orientul Mijlociu.