CNA a decis, marti, sa someze public posturile Realitatea TV, Antena 1, Pro TV si Antena 3 pentru difuzarea repetata, in cadrul jurnalelor de stiri, a unor imagini preluate de pe internet cu un elev batut de profesor, la o scoala din judetul Olt. Tot astazi, Consiliul a sanctionat cu cate 5.000 de lei posturile Antena 1 si Realitatea TV, pentru incalcarea legii privind protectia minorilor si, respectiv, cea referitoare la informarea corecta.

Decizia CNA de sanctionare cu somatie publica a posturilor Realitatea TV, Antena 1, Pro TV si Antena 3 a avut in vedere articolul 27 din Codul audiovizual, care spune ca "radiodifuzorii vor evita prezentarea repetata a scenelor de violenta".

Potrivit institutiei, postul Antena 1 a fost amendat cu 5.000 de lei pentru doua editii ale emisiunii "Test de fidelitate", difuzate in reluare cu incepere de la ora 08:30, contrar legii privind protectia minorilor.

Realitatea TV a fost amendata tot cu 5.000 de lei pentru emisiunea "Editie speciala" din 21 ianuarie 2009, in care moderatoarea, care l-a avut ca invitat pe Corneliu Vadim Tudor, "nu a solicitat in mod convingător dovezi care sa probeze acuzatiile aduse unor oameni politici", incalcand astfel prevederile privind informarea corecta si prezentarea principalelor puncte de vedere aflate in opozitie.