Alexander Theobald, care pana acum a condus operatiunile Ringier in Romania si Ungaria, paraseste grupul de presa Ringier, care detine in Romania Evenimentul Zilei, Libertatea si Capital, potrivit unui comunicat de presa al companiei. Drept rezultat, directorii generali ai Ringier Romania si Ringier Ungaria, Marius Hagger si, respectiv, Attila Mihok, vor raspunde direct in fata lui Christian Unger, CEO al grupului.

UPDATE 22.04 Purtatorul de cuvant al Ringier, Marco Castellaneta, a declarat pentru HotNews.ro ca in prezent nu sunt planificate alte schimbari la nivelul de management in cadrul grupului. Intrebat care este motivul plecarii lui Alexander Theobald, Castellaneta a declarat ca "nivelul cel mai inalt al managementului operativ a fost consolidat, iar structura ierarhica, de la boardul executiv al grupului la nivel de tara, a fost scurtata, ceea ce permite procese mai dinamice". Reprezentantul Ringier a precizat ca aceasta schimbare nu are o insemnatate aparte in privinta atentiei pe care grupul Ringier o acorda operatiunilor sale din Romania si Ungaria.

In urma modificarilor la nivel de management, conducerea executiva a grupului ii are acum drept membri pe Christian Unger (CEO), Samuel Hugli (director financiar), Thomas Trub (directorul pentru Ringier Pacific si New Media), Peter Mertus (directorul pentru Cehia-Slovacia), Mark Walder (directorul Ringier Elvetia) si Marco Castellaneta (directorul Centrului Corporatist al Ringier).

Comunicatul nu precizeaza motivele pentru care Alexander Theobald paraseste compania. Theobald a inceput sa lucreze pentru Ringier in 1995, ca director editorial al unei publicatii elvetiene, dupa care, timp de mai multi ani, a ocupat diverse pozitii in compania Tamedia. In 2002 a preluat conducerea diviziei de reviste a Tamedia, iar din 2003 a fost directorul diviziei de reviste a Ringier Elvetia. In 2007, dupa plecarea lui Thomas Landolt de la conducerea Ringier Romania, Theobald a preluat conducerea operatiunilor Ringier in Romania si Ungaria.