Mihai Craiu, fost director si responsabil de vanzari de publicitate in grupul Intact al familiei Voiculescu, a declarat, joi, pentru HotNews.ro ca se asociaza cu Sorin Ovidiu Vantu in cadrul unei firme ce are drept scop sa se ocupe de publicitatea de tip barter pentru grupul Realitatea-Catavencu. Informatia a fost publicata initial de jurnalistul Tiberiu Lovin pe blogul sau. Potrivit lui Craiu, noua companie are un capital social de 200.000 de euro.

Mihai Craiu a precizat ca discutiile nu au fost inca finalizate, dar ca cel mai probabil el si Sorin Ovidiu Vantu vor contribui in nume propriu la noua firma, cu cate 50% fiecare. Compania va avea 20 de angajati - marea majoritate vanzatori de publicitate, cooptati deja - si va avea drept scop sa "ocupe minutele si spatiul nevandut pe toate canalele grupului Realitatea-Catavencu, luand si lichidand stocurile de pe piata". Ultimele detalii vor fi stabilite in urmatoarele cateva zile, potrivit lui Craiu.

El a declarat ca Media Consulta - companie pe care o controleaza si care pana anul trecut a vandut spatiul publicitar al publicatiilor si al unora dintre posturile trustului Intact - isi va continua separat activitatea.

Tiberiu Lovin aminteste pe blogul sau ca Sorin Ovidiu Vantu "este la a doua asociere directa cu o persoana implicata in media si care a venit de departe tot dinspre trustul lui Voiculescu, respectiv Cozmin Gusa, si el fost sef la Jurnalul National."

Mihai Craiu declara inca din noiembrie 2008 ca este in discutii cu Realitatea-Catavencu. El afirma insa, atunci, pentru HotNews.ro ca la acea data era prea devreme pentru a spune cum va lucra cu acest grup. Trustul Intact, detinut de familia Voiculescu, anuntase in august incetarea colaborarii cu Mihai Craiu, pana atunci director general la Jurnalul National si Saptamana Financiara.