Postul de televiziune pentru copii Jetix Romania isi schimba denumirea in Disney Channel, a anuntat, marti, compania Walt Disney, ce detine pachetul majoritar in reteaua europeana Jetix. Rebranduirea in Disney Channel este un proces aplicat atat pietei romanesti, cat si in Ungaria, Cehia, Slovacia si Bulgaria.

Potrivit unui comunicat de presa, postul va difuza, pe viitor, mai multe productii Disney, dupa ce primele programe produse de Disney Channel, precum Hannah Montana si Phineas and Ferb, au fost introduse in grila Jetix in urma cu aproape un an. Disney Channel isi imparte publicul tinta in doua grupuri mari - copii cu varste cuprinse intre 2-5 ani si copii cu varste cuprinse intre 6-14 ani.

Potrivit informarii de presa, introducerea unor seriale produse de Disney in grila Jetix a propulsat acest post de pe pozitia secunda pe prima pozitie in randul celor mai urmarite posturi pentru copii din Romania.

Tot marti a fost anuntata numirea lui Maciej Bral in functia de vicepresedinte si manager general al Disney Channels si Jetix in Europa Centrala si de Est, urmand sa coordoneze in cadrul companiei Walt Disney sectiunea pentru copii si familie, ce include programe precum Disney Channel, Jetix si Jetix Play.

Disney Channel Worldwide are un portofoliu de 98 de canale disponibile in 167 de tari. Potrivit datelor furnizate companie, Disney Channel s-a clasat, anul trecut, pe locul 1 pe segmentul sau de piata in Europa Centrala si de Est.