Print
YM
E-mail
Mai mare|Mai mic

11 cuvinte pentru o protectie prin copyright

de Bogdan Manolea     Drept&Internet
Marţi, 28 iulie 2009, 19:56 Economie | Media & Publicitate

Curtea Europeana de Justitie (CEJ) a decis recent, pe 19 Iulie 2009, in cazul Infopaq International A/S vs Danske Dagblades Forening, ca un proces de capturare a unui citat de 11 cuvinte dintr-o opera protejata si de printare a acestuia este un act de reproducere in sensul din Directiva privind dreptul de autor in societatea informationala, scrie Bogdan Manolea, pe blogul Drept & Internet - noutati si opinii.

Serviciul danez Infopaq scana paginile traditionale ale ziarelor si folosea un software specializat pentru transformarea imaginii in text, iar, apoi, daca anumite cuvinte cheie predeterminate (stabilite de clienti) apareau in text, acestea erau pastrate impreuna cu cele 5 cuvinte dinainte si de dupa cuvantul cheie.

Clientii serviciului primeau pe hartie aceste citate de 11 cuvinte si detalii despre pagina si publicatia unde au aparut.

CEJ a considerat ca printarea acelor citate reprezinta o reproducere, care nu mai este "temporara", chiar daca celelalte acte (transformare imagine in text si scanarea textului) ar fi fost niste acte temporare admise.

CEJ a mai subliniat ca, desi cuvintele in sine nu sunt protejate prin drept de autor, secventa de 11 cuvinte ar putea fi protejata prin drept de autor, dar aceasta ramine in fapt la aprecierea instantei nationale.

Citeste restul articolului si comenteaza pe Drept & Internet - noutati si opinii.


Citeste mai multe despre   
[P] Camera Consultantilor Fiscali organizeaza examen de atribuire a calitatii de consultant fiscal sau de consultant fiscal asistent in Bucuresti, in data de 4 noiembrie 2017

Camera Consultantilor Fiscali este organizatia profesionala de utilitate publica care coordoneaza activitatea de consultanta fiscala din Romania si are in evidenta peste 5.500 de membri la nivel national. Inscrierile la examen se fac in perioada 2 octombrie 2017 - 20 octombrie 2017 pe site-ul http://www.ccfiscali.ro/.

1327 vizualizari

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri