Igloomedia a lansat Albumul Anualei de Arhitectura Bucuresti, ajuns la cea de-a saptea editie in 2009, acesta fiind disponibil in librariile din tara incepand cu data de 10 august, informeaza un comunicat al editurii.

Anuala de Arhitectura Bucuresti, organizata in luna mai a acestui an, a adus in atentia publicului cele mai bune proiecte ale comunitatii de arhitecti bucuresteni din anul precedent. Albumul Anualei cuprinde retrospectiva completa a tuturor lucrarilor prezentate in cadrul competitiei Anualei, in fiecare din cele sapte sectiuni: Arhitectura, Amenajari si design interior, Studii si proiecte nerealizate, Proiecte de Diploma, Restaurare si Reabilitare, Fotografie de Arhitectura si Carte de Arhitectura.

In concordanta cu misiunea Anualei de Arhitectura Bucuresti, aceea de a furniza o platforma de promovare a arhitecturii autohtone de calitate, albumul publicat de Igloo media reprezinta o unealta indispensabila in familiarizarea publicului bucurestean cu lucrarile arhitectilor responsabili de dezvoltarea arhitecturala si urbanistica a orasului, precizeaza editura.

“An de an, albumul Anualei ma surprinde cumva. Poate ca e detasarea de Anuala de Arhitectura, poate pentru ca mai trece putin timp inainte sa arunci din nou o privire lucrarilor. Albumul priveste la rece ce au facut arhitectii romani intr-un an de zile. Si de fiecare data, ma gasesc intrebandu-ma daca poate fi vreodata fidela aceasta priveliste generala asupra arhitecturii bucurestene – oare asta e? atat se creeaza? E bine sau e rau? E mai bine macar ca anul trecut? In fiecare an, astept albumul Anualei pentru o confirmare a unei evolutii reale... Cert este ca, reala sau nu evolutia, mi se pare indispensabila retrospectiva”, declara Bruno Andresoiu, Director Igloomedia.

Editura Igloomedia a fost infiintata in 2001. In prezent, ea este una dintre putinele companii editoriale din tara specializate in publicarea cartilor de arhitectura, design interior si patrimoniu.