Grupul Adevarul Holding sondeaza piata pentru investitii media in mai multe tari din regiune, iar pe piata din Georgia are in vedere fie varianta achizitionarii unui titlu local, fie lansarea de la zero a unei publicatii, a declarat luni, pentru HotNews.ro, directorul general al grupului, Razvan Corneteanu. Prezentarea lui Dinu Patriciu in clasamentul Forbes 500 Miliardari, prezentat oficial luni, mentioneaza doua proiecte urgente in Georgia, care vor fi dezvoltate in urmatorii 2-3 ani, dintre care unul consta intr-o afacere media.

Potrivit prezentarii lui Dinu Patriciu in Forbes Romania 500 Miliardari, editat de Adevarul Holding:

  • Dupa ce, in 2009, a devenit primul roman care a cumparat o banca in strainatate, prioritatile lui Dinu Patriciu pentru 2010 sunt clare: media, imobiliare si IT&C. In Georgia se anunta deja doua proiecte urgente, care vor fi dezvoltate in urmatorii 2-3 ani. Primul: o afacere media dezvoltata "de la zero", in jurul unui ziar "quality" si a unui ziar popular care, pe langa castiguri substantiale, ii pot aduce o cunoastere amanuntita a mediului de business din zona Caucazului. "Ma intereseaza presa scrisa si cea online, iar din punctul meu de vedere televiziunea se afla pe patul de moarte", ii socheaza Patriciu pe cei care dadeau drept sigure interesele sale in sectorul TV.

Razvan Corneteanu a declarat pentru HotNews.ro ca "am spus si cu alta ocazie ca vom extinde afacerile in tot bazinul Marii Negre. Pe langa Ucraina, unde suntem deja, mai avem in vedere Moldova, Bulgaria, Serbia, Georgia si Ungaria".

Intrebat daca este vorba despre investitii planificate in cadrul Adevarul Holding sau separat de acest grup, Corneteanu a precizat ca "tot ce inseamna media consta in investitii Adevarul Holding, investitii controlate de noi". El a precizat ca demersurile se afla in faza de sondare a pietei pentru toate tarile mentionate mai sus.