Orange, cel mai mare operator local de telefonie mobila, a lansat in varianta beta o platforma IT care permite crearea de bloguri, accesibila inclusiv de pe telefon, prin serviciul Acces WAP, a anuntat miercuri operatorul. Cei care isi vor accesa blogul direct de pe telefonul mobil vor plati traficul WAP sau Internet corespunzator pachetului de date activat. Orange motiveaza lansarea acestui serviciu prin faptul ca peste 900.000 de mesaje se publica pe bloguri zilnic in toata lumea, iar in Romania rata de utilizare a Internetului este in crestere.

„Peste 900.000 de mesaje se publica pe bloguri zilnic in toata lumea, iar in Romania rata de utilizare a Internetului este in crestere. Prin lansarea Orange blog ne propunem sa ne apropiem de cei care folosesc intens Internetul pentru a comunica cu prietenii si cu familia si care sunt atrasi de cele mai noi tehnologii. Acestora le oferim acum un serviciu practic, care poate fi accesat de la calculator, dar si in conditii de mobilitate, prin telefonul mobil”, a declarat Cristina Caian, Product Manager Orange Romania.

Platforma, accesibila la adresa web www.orangeblog.ro, permite crearea gratuita de bloguri, care pe langa posibilitatea scrierii de articole sau incarcarii de videoclipuri si imagini, ofera posibilitatea actualizarii prin trimiterea unei imagini prin mesaj multimedia la numarul 2564.

"De asemenea, blogurile se pot actualiza prin trimiterea unei imagini prin mesaj multimedia la numarul 2564. Imaginea din mesaj va aparea astfel pe blogul utilizatorului care a trimis mesajul multimedia. Blogurile create pe platforma Orange pot fi personalizate in functie de structura, culori, bannere, titlu, aspectul pe WAP sau pe web", se arata in comunicatul companiei.

Utilizatorii care isi fac bog pe platforma Orange primesc automat si un cont pentru Share Box, serviciul de continut generat de utilizatori, lansat de Orange in 2008. De asemenea, vizitatorii site-ului pot vota blogul favorit in clasamentul “top bloggers” disponibil pe platforma Orange.

Update: Cristina Caian: Platforma Orange blog poate fi actualizata si accesata atat de pe computer cat si de pe mobil

Intrebata despre punctele forte ale platformei de bloguri Orange, Cristina Caian a amintit facilitatile oferite de posibilitatea actualizarii de pe telefonul mobil

"Platforma Orange blog poate fi actualizata si accesata atat de pe computer (indiferent de tipul de conexiune), cat si de pe telefonul mobil (doar prin serviciul Wap oferit de Orange). Clientii Orange care isi creeaza blog pe noua platforma pot sa publice diverse fotografii si imagini pe blog, fara sa fie nevoie sa acceseze direct platforma. Acestia trebuie sa trimita fotografia sau imaginea prin mesaj multimedia la numarul special 2564, de unde se vor expedia automat catre blog. De asemenea, clientii Orange care isi vor accesa blogul prin intermediul serviciul WAP vor fi directionati catre blogul personal, fara a mai intra in pagina de start", a precizat Cristina Caian.

Numarul clientilor Orange in Romania (n.r numar de SIM-uri active) a depasit in trimestrul trei din acest an 10,6 milioane utilizatori, in crestere cu 4,8% fata de perioada similara a anului precedent si cu aproape 340.000 de clienti in plus fata de trimestrul anterior, insa valoarea veniturilor operatorului a scazut cu aproape 23%.