Clubul Roman de Presa semnaleaza, marti, faptul ca activitatea distribuitorului de presa Network Press Concept (fostul Rodipet) ramane in continuare blocata, dupa preluarea acestuia de catre Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), transmite Mediafax. CRP avertizeaza, de asemenea, ca aceasta situatie genereaza efecte nefaste asupra activitatii companiilor de presa.

  • "Difuzorul este in continuare intr-o situatie de blocaj, a carei rezolvare se tergiverseaza inacceptabil de mult, aspect care are consecinte nefaste asupra sanatatii financiare a companiilor din industria mass-media", informeaza CRP.

Potrivit CRP, AVAS nu si-a respectat nici angajamentele anterioare privind privind acordarea de locuri pentru reprezentantii Clubului in Consiliul de Administratie al Rodipet, si cere o intrunire de urgenta cu conducerea AVAS, in care sa fie prezentate "actiunile concrete" pentru redresarea distribuitorului, in interesul industriei mass-media.

Network Press Concept (fostul Rodipet) a revenit, in iulie, in proprietatea statului, AVAS preluand 51% din capitalul distributorului de presa.