Fondul de investitii 3TS Cisco Growth, parte a grupului 3i, a achizitionat 25% din actiunile firmei Internet Corp, care detine mai multe site-uri de stiri, de agregare de stiri si de life style, pentru aproximativ 2 milioane de euro, scrie Ziarul Financiar, citat de Mediafax. Contactatati de Hotnews.ro, reprezentantii Internet Corp au declarat ca nu comenteaza zvonurile.

Plata se va face in doua transe, circa doua treimi acum, iar restul in doi ani, in functie de performantele financiare ale firmei, scrie ZF, citand surse din piata.

Cele mai vizitate site-uri ale firmei sunt 9am.ro, kudika.ro si wall-street.ro. Pe lista celor interesati s-au aflat patru-cinci companii, iar in urma tranzactiei Internet Corp a fost evaluata la 8 milioane de euro, conform surselor citate.

Actionarii Internet Corp sunt trei firme inregistrate in Cipru, Depracell, Ressaniaco si Arnaka, potrivit datelor de la Registrul Comertului. In spatele lor se afla Liviu Dumitrascu și Daniel Tatar, care detin si site-ul de recrutare Ejobs, si Mihai Seceleanu, CEO-ul companiei. Cei trei oameni de afaceri vor incasa sume egale in urma tranzactiei.

Internet Corp a avut anul trecut o cifra de afaceri de 1,8 milioane de euro, un profit net de 100.000 de euro si 51 de angajati, conform datelor Ministerului Finantelor.