Comitetul Director al TVR a decis ca discutiile privind bugetul pentru Festivalul "Cerbul de Aur" 2010 sa fie finalizate de noul Consiliu de Administratie (CA) al institutiei si anunta suspendarea inscrierilor pentru festival pana la numirea acestuia, informeaza Televiziunea Publica, citata de Mediafax. Procedurile pentru numirea unor noi Consilii de Administratie la SRTv si SRR au fost declansate in Parlament.

  • Potrivit Agerpres, plenul Parlamentului va desemna componenta noilor CA SRR si SRTv si pe presedintii celor doua institutii in sedinta de martea viitoare. Aceeasi agentie scrie ca Ana Florea si Cornea Raico sunt propunerile din partea minoritatilor pentru Consiliile de Administratie ale SRR si SRTv, in timp ce  PSD ar putea sa-i nominalizeze pentru CA al SRTv pe Anne Juganaru, Razvan Podgoreanu si Octavian Stireanu. Mediafax scrie, la randul sau, citandul pe Puiu Hasotti, ca liberalii o propun pe Lucia Hossu Longin pentru CA al SRTv si pe Ducu Berzi si Stejarel Olaru pentru CA al SRR. Surse politice au declarat pentru HotNews.ro ca Biroul Permanent National al PDL se reuneste miercuri seara pentru a stabili nominalizarile partidului in cele doua Consilii de Administratie si pe candidatul partidului la sefia televiziunii publice.

Reprezentantii Televiziunii Romane au declarat, la inceputul lunii mai, ca Festivalul International "Cerbul de Aur" 2010 se va desfasura in perioada 1 - 6 septembrie, in Piata Sfatului din Brasov.

Consiliul de Administratie al TVR a aprobat, printr-o hotarare din 5 martie, bugetul de cheltuieli pentru editia din 2010 a Festivalului International "Cerbul de Aur". Potrivit reprezentantilor TVR, "Consiliul de Administratie a aprobat un buget estimativ care este mai mic cu 20-25% fata de bugetul aprobat in 2009".

Raportul de activitate pe anul 2008 al Televiziunii Romane a fost respins, in 30 martie, de plenul reunit al Parlamentului, cu 195 voturi "pentru", 78 - "impotriva" si 3 - "abtineri", votul negativ al parlamentarilor echivaland cu demiterea Consiliului de Administratie al TVR, condus de Alexandru Sassu. Legea privind organizarea si functionarea SRTv prevede ca "respingerea de catre Parlament a raportului anual atrage demiterea, de drept, a consiliului de administratie respectiv".