TVR a confirmat, miercuri, printr-un comunicat de presa ca joi seara are programat un interviu cu presedintele Traian Basescu, interviu despre care au circulat informatii de la inceputul saptamanii fara ca data sa fie stabilita exact. Este primul interviu acordat de presedinte Televiziunii publice dupa ce, la sfarsitul anului trecut, declarase intr-o emisiune "Nasul" (B1 TV) ca nu va mai calca la TVR atat timp cat institutia este condusa de Alexandru Sassu.

Interviul este programat la o saptamana dupa ce noul presedinte-director general al SRTv Alexandru Lazescu - propus de Presedintie in Consiliul de Administratie al televiziunii - si-a preluat atributiile, iar la conducerea stirilor TVR a revenit Rodica Culcer.

Potrivit comunicatului TVR, interviul programat joi, de la ora 21.00, va fi realizat de Ramona Avramescu si va avea drept principale teme inundatiile, criza economica si financiara, FMI, TVA, taierea salariilor, relatia cu guvernul si remanierea. Comunicatul precizeaza ca interviul va putea fi urmarit pe TVR 1, TVR International si online, pe TVR.ro.

Ultima interventie a presedintelui Traian Basescu in platoul TVR a avut loc in septembrie 2009, inaintea campaniei electorale. La postul public, el a mai avut aparitii in cadrul transmisiunilor din campania electorala, indeosebi la dezbaterile transmise de mai multe televiziuni; relatari din momentul validarii; o aparitie de revelion si intr-o transmisie de la o conferinta de presa, in mai a.c..

In data de 22 decembrie 2009, el declara la "Nasul", emisiunea lui Radu Moraru de la B1 TV, ca "nu va mai calca" la TVR atat timp cat Televiziunea publica se afla Alexandru Sassu. "Aceasta televiziune n-a avut calitatea de televiziune publica pe timp de campanie si s-a pus la remorca televiziunilor private ale lui Vantu si Voiculescu. Este modul meu de a protesta", spunea el atunci. Consiliul de Administratie al SRTv a fost demis in primavara acestui an prin respingerea raportului SRTv pe 2008 in Parlament, Sassu parasind efectiv institutia saptamana trecuta, cand a fost numit noul CA, condus de Alexandru Lazescu.

Interviul de la TVR vine dupa cel oferit miercuri de Traian Basescu la Radio Romania Actualitati.