Sorin Kosz, care a condus din 2008 postul Realitatea TV Timisoara, preia de luni, 7 martie, conducerea operatiunilor online ale Realitatea Media, dupa cum a spus el, joi, pentru HotNews.ro. El il inlocuieste pe Daniel Secareanu, care se alatura, ca project manager, agentiei de branding si digital Grapefruit. Schimbarea a fost anuntata initial de Dragos Stanca pe blogul sau.

  • Sorin Kosz a fost, din 2008, directorul Realitatea TV Timisoara, dupa ce a lucrat, in cadrul Publimedia, ca publisher Gandul, iar inainte a lucrat pentru ziarele locale ale Publimedia.

Sorin Kosz a spus, joi, pentru HotNews.ro ca "nu e cazul sa discutam, in acest moment, despre alte schimbari pe zona online a Realitatea Media", in conditiile in care site-urile acestui grup au iesit, de la sfarsitul anului trecut, de sub umbrela F5, fosta divizie new media a grupului Realitatea-Catavencu. Kosz a precizat ca va lucra direct cu Sorin Enache, directorul general Realitatea Media, cu redactorii-sefi Petru Berteanu si Iulian Enache pe partea editoriala (Realitatea.net, respectiv Money.ro), iar pe zona de dezvoltare cu Cristi Dorombach. In continuare, site-urile vor lucra cu agentiile infiintate la sfarsitul anului trecut de Dragos Stanca - Publyo (dezvoltare web, strategie) si Q2M (marketing si vanzari).

  • Din punct de vedere al obiectivelor sale, Sorin Kosz mentioneaza ca Realitatea.net "trebuie sa redevina nr.1 in categoria sa" si ca Money.ro trebuie sa-si mentina traseul "foarte bun, in ciuda crizei", in conditiile in care "procesul de integrare a echipelor din F5 in Realitatea Media, precum si unele restructurari s-au simtit si in trafic." El spune ca "nu exclud proiecte noi si noi lansari de site-uri, in functie de oportunitatile care vor aparea".

Dragos Stanca scrie pe blogul sau ca "Sorin Kosz va avea sarcina nu foarte usoara de a continua proiectul de dezvoltare in online a Realitatea Media, dupa ce F5 a renuntat la activitatea de productie content digital, vanzari, marketing si webdev, redevenind o companie care doar administreaza participatiile grupului in proiecte online".

Agentia Grapefruit a anuntat pe pagina sa de Facebook, saptamana aceasta, ca din 1 martie "avem proiect manager si la Bucuresti, in persoana lui Daniel Secareanu". Acesta a lucrat la Realitatea-Catavencu din 2008, dupa ce, in prealabil, a lucrat la Netbridge Development.