Consiliul de Administratie al Televiziunii publice a decis, joi, sa reintre in cursa pentru drepturile de televizare ale meciurilor din Liga 1, au spus pentru HotNews.ro responsabili de comunicare ai TVR. Televiziunea romana nu a stabilit o suma maxima pe care este pregatita sa o plateasca LPF, dar a format o comisie care sa negocieze termenii cu Liga. Miercuri, surse din TVR spusesera pentru HotNews.ro ca institutia era dispusa sa ofere maxim un milion de euro pe an pentru un pachet de drepturi de televizare ale meciurilor din Liga. Decizia vine la doar o zi distanta dupa ce Dumitru Dragomir anuntase ca nu mai doreste sa dea separat pachetul destinat TVR-ului.

Inaintea licitatiei care a avut loc luni, LPF a stabilit un pret de pornire de 3,5 milioane de euro pe sezon (fara TVA) pentru pachetul de meciuri dorit de catre TVR. CA al Televiziunii publice decisese, saptamana trecuta, sa se retraga din licitatie, insa, in urma mai multor dispute, TVR a cerut LPF sa amane licitatia pentru pachetul 9, dorit de acest post.

Pana in acest moment, LFP a reusit sa vanda trei pachete: unul catre RCS&RDS pentru 13,2 milioane de euro plus TVA (pachetul 1), altul catre Romtelecom pentru 12,9 milioane de euro plus TVA (pachetul 2) si un altul catre Antena 1 pentru 10,5 milioane de euro plus TVA (pachetul 8).