Bloggerul Mirel Axinte, cunoscut drept Bleen, anunta vineri pe platforma Madame Blogary ca a acceptat sa devina consilier personal al ministrului Muncii, Sebastian Lazaroiu. El spus pentru HotNews.ro ca "deocamdata sunt consilier personal, nu am stabilit domeniile de care ma voi ocupa", dar ca unul dintre motivele pentru care a acceptat este ca "stiu destul de bine despre ce este vorba", avand experienta in domeniul asistentei sociale.

Mirel Axinte "Bleen", pentru HotNews.ro:

  • despre motivele pentru care a acceptat oferta lui Lazaroiu: "Am mai lucrat in domeniu. Nu la nivelul acesta, la stat, dar stiu destul de bine despre ce e vorba. Apoi, m-a ofertat Sebastian Lazaroiu. Iar uneori mai trebuie, e nevoie sa te si bagi, nu doar sa stai pe margine"
  • "Sa fiu sincer, sa lucrez la stat este ultimul lucru care m-ar fi interesat. Dar fiind vorba de asistenta sociala, despre care stiu bine, am acceptat"
  • intrebat cum priveste, ca blogger, criticile fostului consilier prezidential la adresa lui Emil Boc si faptul ca, totusi, Lazaroiu a devenit ministru in guvernul condus de Boc: "[Sebastian Lazaroiu] nu l-a criticat mereu pe Boc, ci a spus ca ar fi mai bun un premier tehnocrat. Daca exprimi opinii, pareri nu inseamna ca, atunci cand trebuie sa faci ceva, nu te bagi. [Sebastian Lazaroiu] a oferit o solutie intr-un context, nu o critica la adresa lui Boc".

Bleen scrie pe Blogary.ro ca Lazaroiu i-a propus acest lucru sambata, iar "incepand cu 9 iunie 2011 sunt consilier personal al Ministrului Muncii". El precizeaza ca este vorba de un contract de munca "pe perioada determinata, mai exact, pe perioada mandatului ministerial. Pleaca maine Lazaroiu, contractul meu se incheie de jure si plec si eu. (...) E un post mai degraba politic". Bloggerul mai scrie ca platforma Madame Blogary "va merge in continuare si eu personal voi scrie in continuare".

"Pentru cei care o vor da cu tinichigiul si vinzatorul de usi de garaj, tin sa specific ca am lucrat citiva ani in domeniul asistentei sociale, in administratia publica, si nu oriunde, ci in sectorul 5, adica in Ferentari, Rahova, Salaj, Magurele, Alexandria, Ghencea, Giurgiului. Si, chiar mai rau, am si studii in domeniu, desi, fie vorba intre noi, nu mi-au ajutat la absolut nimic, am trecut prin facultate ca gisca prin apa. Din facultate am ramas "doar" cu prietenii, si nu-i putin lucru, avind in vedere ca-s aceiasi de peste 15 ani", mai scrie Bleen.

  • Acesta este unul dintre primii bloggeri care l-au intervievat pe Traian Basescu in timpul campaniei electorale din 2009. Mirel Axinte se numara printre fondatorii platformei Madame Blogary, lansata de un grup de bloggeri in ianuarie 2010 cu intentia sa devina "publicatia de referinta a dreptei". Printre cei care au publicat articole pe Blogary.ro se numara si Sebastian Lazaroiu - vezi cazul "Alba ca Zapada".