Echipa redactionala a publicatiei Academia Catavencu va lansa, miercuri, revista Catavencii, care o sa apara in cadrul trustului Adevarul Holding, a declarat pentru Mediafax Mircea Dinescu, care va fi presedintele saptamanalului de satira politica. Potrivit lui Mircea Dinescu, revista Catavencii va fi una de "satira politica". "Vom regandi putin revista. Va fi probabil mai putin stufoasa, mai limpede", a spus Mircea Dinescu.

"Este intoarcerea poetului. Am stat acolo (la Academia Catavencu, n.r.) sapte ani. M-au rugat sa ma intorc. Voi scrie saptamanal un pamflet pe prima pagina", a precizat Mircea Dinescu.

El a mai spus ca Doru Buscu, cel care la Academia Catavencu ocupa functia de director editorial, va coordona din punct de vedere editorial si noul saptamanal Catavencii. Potrivit lui Dinescu, la noua revista va veni toata redactia de la Academia Catavencu.

Intrebat daca pretul de vanzare al revistei Catavencii va fi acelasi cu cel al publicatiei Academia Catavencu, respectiv 2,5 lei, Mircea Dinescu a spus ca nu a fost luata o decizie in aceasta privinta.

Despre "Catavencii" ca "cel mai probabil" titlu al noii publicatii si despre iminenta intrare a acestui titlu in portofoliul Adevarul Holding a scris, miercuri, paginademedia.ro.

Peter Imre, directorul general al Adevarul Holding, a declarat duminica pentru reportervirtual.ro ca Adevarul Holding va fi publisherul noului saptamanal Catavencii. "Cred ca valoarea unui produs este data de echipa, de aceea noi am pastrat toti oamenii de la Academia Catavencu si, mai mult, vom reuni grupul care a fondat aceasta publicatie de succes. De aceea a revenit si Mircea Dinescu, care va fi presedintele Catavencilor. Mai cred ca un saptamanal care a avut succes timp de 20 de ani va mai avea cel putin inca 20 de miercuri incolo. Catavencii nu vor fi intr-o alta firma, ci tot in cadrul Adevarul Holding, care va fi publisherul saptamanalului", a spus Peter Imre.

Contactat de Mediafax si intrebat daca Adevarul Holding a depus cerere la OSIM pentru "Catavencii", Peter Imre nu a dorit sa comenteze.

Lansarea saptamanalului Catavencii a fost anuntata duminica seara si pe site-ul catavencu.ro, unde se spune: "CATAVENCII, noua revista a echipei de la Academia Catavencu. Din 29 iunie la toate chioscurile de ziare".

Textul este urmat pe site-ul catavencu.ro de un spot publicitar, in care apare echipa de la noua publicatie, Florin Iaru afirmand: "Liniste, liniste, 22 de milioane de cititori sunt cu ochii pe noi. Mircea o sa faca primul anunt". La randul sau, Doru Buscu i se adreseaza lui Mircea Dinescu: "Mircea, fa-te ca lucrezi cu noi!", in timp ce Dinescu ii raspunde: "Bine ba. Lucrez!".

In spot se mai spune: "Catavencii nu se predau niciodata! Acum scriem intr-un nou saptamanal numit chiar asa Catavencii", precizandu-se ca noua publicatie o sa apara in fiecare miercuri.

Spotul se incheie cu Mircea Dinescu care afirma: "Fratilor, am invins!", dupa care toata echipa striga "Victorie".