De la lansarea pe piata din Romania in luna mai a anului trecut si pana in prezent, AXA Asigurari a ajuns la 52 de agentii si 566 de consultanti in asigurari, obiectivul fiind ca la sfarsitul acestui an asiguratorul sa detina 58 de agentii si un numar de circa 800 de consultanti, a declarat marti Violeta Ciurel, directorul executiv al companiei. Anul trecut, asiguratorul a incheiat cu o pierdere de 39 de milioane de lei. 'Este normal pentru ca suntem intr-o faza de investitii, in care actionarii aduc bani pentru a putea dezvolta reteaua de distributie, produsele, partea operationala si inca vom mai fi pe pierderi in urmatorii 2-3 ani', a spus Violeta Ciurel.

Violeta CiurelFoto: Hotnews

VIDEO Violeta Ciurel, sefa AXA Asigurari, despre rezultatele din 2011 si asteptarile pentru 2012:

  • "In aceasta industrie, desi am cumparat o companie mica, practic investitiile s-au facut pentru toata reorganizarea si restructurarea activitatii companiei si pentru partea de dezvoltare. Vom mai avea pierderi in urmatorii 2-3-4 ani. In 2011, pierderea a fost de 39 de milioane de lei, aliniata planului de business pe care l-am avut la inceputul anului", a declarat marti Violeta Ciurel, cu ocazia implinirii unui an de la lansarea companiei in Romania.

Planurile pentru 2012: Investitii de 61 de milioane de lei/Afaceri de 49 de milioane de lei

David Dos Reis, directorul financiar al AXA Asigurari a spus ca anul trecut compania a investit 42 de milioane de lei, iar pentru acest an sunt prevazute investitii in valoare de 61 de milioane de lei.

"Fiind o companie in plina expansiune care trebuie la sfarsitul anului 2015 sa atingem niste cifre ambitioase, practic in 2012 trebuie sa ne dublam cifra de afaceri din 2011. Adica la sfarsitul anului 2012 cifra de afaceri trebuie sa atinga 49 de milioane de lei, asta insemnand volumul total de prime brute subscrise atat din contracte noi cat si din portofoliul existent", a precizat Dan Buta, directorul de vanzari al AXA Asigurari.

Grupul francez AXA a preluat in 2010 pachetul majoritar de actiuni detinut de Vienna Insurance Group (VIG) la compania Omniasig Life Insurance. Achizitia se inscrie in strategia grupului care vizeaza accelerarea dezvoltarii pe pietele emergente, in special din Europa Centrala si de Est, piete cu potential mare de crestere.