Compania de asigurari Carpatica Asig a anuntat marti ca, incepand din aceasta luna, Ina Crudu a fost desemnata director general al companiei. Ina Crudu are o experienta de peste 13 ani in functii de conducere in cadrul unor companii de asigurari locale, anterior ocupand functia de director de vanzari la Astra Asigurari si director de regiune si director de sucursala in Astra Asigurari si AGI Romania. Dupa primele trei luni din acest an, Carpatica Asig se afla pe locul sapte pe segmentul asigurarilor generale din Romania, cu o cota de piata de 7,31%.

Ina CruduFoto: Carpatica Asig
  • "Preiau mandatul acordat de Carpatica Asig cu incredere in potentialul companiei, care, ca parte a unui grup cu capital integral romanesc, dispune de resursele si flexibilitatea necesare pentru o buna dezvoltare in conditiile mediului economic dificil actual. Consider ca experienta acumulata timp de 13 ani in diferite functii de management in cadrul industriei si implicarea cu intreaga echipa Carpatica Asig vor duce la realizarea obiectivelor financiare ale companiei si a celor strategice, incepand de la imbunatatirea serviciilor oferite clientilor nostri, pana la asigurarea unui cadru de dialog pozitiv cu partenerii de afaceri din piata de asigurari", a declarat Ina Crudu.

Carpatica Asig a fost infiintata in anul 1996, cu capital integral privat, sub denumirea de ASA ASIGURARI ATLASSIB, in cadrul holdingului ATLASSIB. In septembrie 2004 compania si-a schimbat denumirea in Carpatica Asig - parte a Grupului Financiar CARPATICA, raspunzand astfel cerintele pietii privind serviciile financiare integrate. Compania are peste 90 de unitati in intreaga tara, colaborand cu peste 5000 de intermediari si practica asigurari generale (non-viata).

Carpatica Asig a inregistrat in ultimul an o evolutie ascendenta semnificativa, consemnand in 2012 o crestere de 47.6% comparativ cu anul anterior. La finalul primului trimestru al anului 2013 compania a ajuns la o cota de piata de 7.31%, plasandu-se astfel pe locul 7 in topul asigurarilor generale.