Consiliul ASF a facut o analiza proprie privind oportunitatea de listare la Bursa de Valori Bucuresti a unor societati din portofoliul statului roman si a facut propuneri pe sectoare, care urmeaza sa fie analizate in detaliu de actionari, au precizat pentru HotNews.ro oficialii ASF. "Hotarirea cu privire la listarea acestor societatii nu o pot lua decit actionarii. Pe masura ce actionarii vor agrea recomandarile noastre, desigur ca vor fi anuntate detaliile", se mai arata in raspunsul transmis HotNews.ro.

Misu NegritoiuFoto: Hotnews

ASF a anuntat joi, 19 februarie 2015,luarea mai multor decizii fara sa detalieze implicatiile si modificarile survenite in urma acestora.

Printre acestea era mentionat urmatorul lucru:

  • "Consiliul a mai luat notă  de informarea privind oportunitatea de listare pe piaţa reglementată a unor societăţi din portofoliul statului român,  precum şi de încheierea primei etape a procesului de restructurare și eficientizare organizaţională a ASF".

Listarile ar putea fi făcute in urmatoarele 6-12 luni

HotNews.ro a adresat o solicitare catre ASF pentru a afla despre ce societati din portofoliul statului roman este vorba, precum si alte amanunte.

Prezentam mai jos raspunsul furnizat HotNews.ro, vineri, 20 februarie, de catre ASF:

  • "Raportul discutat in Consiliul ASF se bazeaza pe o analiza proprie privind potentialii emitenti din portofoliul statului, care ar putea fi listati la Bursa de Valori Bucuresti. In baza acestor analize s-au facut propuneri pe sectoare, care urmeaza sa fie analizate in detaliu de actionari. Hotarirea cu privire la listarea acestor societatii nu o pot lua decit actionarii. Pe masura ce actionarii vor agrea recomandarile noastre, desigur ca vor fi anuntate detaliile. Deocamdata, nu exista un grafic al acestor listari, dar acestea ar putea fi făcute in urmatoarele 6-12 luni.
  • Actiunea ASF face parte din masurile prevazute in Proiectul STEAM pentru dezvoltarea pietei locale de capital si trecerea la stadiu de piata emergenta. ASF are un rol activ in promovarea acestor masuri, inclusiv in ceea ce priveste incurajarea de noi emitenti, diversificarea instrumentelor listate la BVB si cresterea volumelor de tranzactii".

HotNews.ro va reveni cu amanunte pe acest subiect pe masura ce vom afla mai multe detalii.