Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a demarat o licitatie deschisa pentru achizitia de servicii de asigurari de viata pentru personalul aflat in misiune permanenta sau temporara in Iraq, Liban, Pakistan, Afganistan, Iran, Siria si Palestina, contract cu o valoare maxima estimata fara TVA de 460.530 lei (peste 104.000 de euro), conform unui anunt publicat marti in Sistemul Electronic de Achizitii Publice. Contractul este finantat din fonduri publice si va avea o durata de doi ani. Pentru riscul de deces, suma asigurata este de 80.000 de euro de persoana, iar pentru invaliditate grad I si II suma asigurata este de 60.000 de euro pe persoana.

Politele de asigurari de viata sunt pentru personalul MAE aflat in misiune permanenta sau temporara in urmatoarele ambasade sau misiuni: Ambasada Romaniei la Bagdad (21 persoane), Ambasada Romaniei la Beirut (11 persoane), Ambasada Romaniei la Islamabad (7 persoane), Ambasada Romaniei la Kabul (1 persoana), Ambasada Romaniei la Teheran (12 persoane), Ambasada Romaniei la Tripoli (2 persoane), Ambasada Romaniei la Damasc (13 persoane), Oficiul de Reprezentare a Romaniei la Ramallah - Palestina (1 persoana), conform datelor din caietul de sarcini (vezi documentul atasat).

Serviciile de asigurare de viata sunt pentru minim 50 de persoane si respectiv maxim 90 de persoane asigurate. Pentru maxim 90 de persoane asigurate timp de 731 de zile, valoarea estimata fara TVA a contractului este de 460.530 lei.

Riscuri si sume asigurate:

Asiguratorul care va castiga acest contract va trebui sa ofere servicii de asigurare de viata care sa acopere urmatoarele riscuri la cel putin pragurile valorice minime de mai jos:

  • - 80.000 euro/persoana pentru deces;
  • - 60.000 euro/persoana asigurata pentru invaliditate gradul I si II;
  • - 40.000 euro/persoana asigurata pentru invaliditate gradul III;
  • - 60.000 euro/persoana asigurata pentru imbolnaviri, pe timpul si din cauza activitatilor din misiune, care au ca rezultat mutilari sau defecte fizice ireversibile ori vatamari corporale/afectiuni ce pot fi stabilite in mod obiectiv
  • - pana la 14.000 euro/persoana asigurata pentru cheltuieli de repatriere, daca se face dovada acestor cheltuieli

Criteriul de atribuire este pretul cel mai scazut. Termenul limita pentru depunerea cererilor de documente sau pentru acces la documente este 26 noiembrie 2015. Termen limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 27 noiembrie 2015. In aceeasi zi va avea loc si sedinta de deschidere a ofertelor.