Veniturile Allianz-Tiriac Asigurari in primele noua luni din acest an s-au majorat la 776 milioane lei, in crestere cu 6,4% fata de perioada similara a anului trecut, in timp ce profitul operational a crescut la 54,4 milioane lei, a anuntat marti asiguratorul. Segmentul auto (Casco si RCA cumulat) a inregistrat subscrieri in crestere cu circa 4 procente in primele noua luni ale anului, pana la o valoare de 482 milioane de lei, dar Remi Vrignaud, seful companiei sustine ca RCA a ramas clasa de asigurari pe care se cheltuie mai mult decat se incaseaza.

Remi Vrignaud, CEO Allianz-TiriacFoto: Allianz-Tiriac Asigurari
  • "Ne straduim in continuare sa gasim solutii care sa ne imbunatateasca rezultatul tehnic pe RCA, care ramane clasa pe care cheltuim mai mult decat incasam. In aceste prime 9 luni, nu am facut modificari brutale ale tarifului RCA. Am intervenit doar punctual, pentru a ne optimiza mixul de portofoliu; sunt segmente de clienti pe care tarifele actuale sunt mai mici decat in ianuarie. In paralel, am intervenit in zona costurilor, reusind sa reducem rata cheltuielilor cu circa 1 punct procentual", a declarat Remi Vrignaud.

Asigurarile non-auto raman principalul motor de crestere

In primele noua luni ale anului, segmentul asigurarilor generale a inregistrat o evolutie crescatoare, veniturile Allianz-Tiriac atingand valoarea de 694 milioane lei (+6,4% fata de perioada similara a anului precedent). Cresterea a fost sustinuta in principal de evolutia pozitiva a afacerilor non-auto, care au avansat cu +12,4%, comparativ cu perioada similara a anului anterior, ajungand pana la 212 milioane de lei.

In valoare absoluta, aproape jumatate din cresterea inregistrata de segmentul non-auto, respectiv 11 milioane de lei, vine din subscrierile de polite de asigurari de bunuri si proprietati. Clasele de asigurari de persoane (accidente, sanatate, calatorii in strainatate) au avut, la randul lor, o contributie importanta la evolutia segmentului asigurarilor generale non-motor, inregistrand o crestere de 25%.

Segmentul asigurarilor de viata: Un plus de 4,8 milioane de lei

Segmentul asigurarilor de viata a inregistrat un plus de 4,8 milioane lei in primele noua luni ale anului, comparativ cu perioada similara a anului anterior, ajungand astfel la o valoare a subscrierilor de 81,8 milioane lei. Asigurarile cu componenta investitionala detin o pondere de circa 47% in portofoliul asigurarilor de viata.