Ce dosare de dauna si contracte in vigoare a preluat Fondul de Garantare a Asiguratilor de la Carpatica Asig si Forte Asigurari, societati aflate in procedura de faliment

de Adrian Vasilache     HotNews.ro
Vineri, 2 septembrie 2016, 14:20 Economie | Asigurari

Ilie Carabulea
Foto: Agerpres
Fondul de Garantare a Asiguratilor (FGA) a anuntat vineri ca a preluat de la Carpatica Asig, 27.270 dosare de dauna, precum si 1.265.970 de contracte de asigurare in vigoare. Totodata, FGA a preluat de la Forte Asigurari, 1626 dosare de dauna, precum si 3220 contracte de asigurare in vigoare. Ambele societati se afla in procedura de faliment, dar plata despagubirilor cuvenite catre asigurati se va face numai dupa ce vor exista decizii definitive in instanta cu privire la falimentul acestora.

Fondul de Garantare a Asiguratilor (FGA) a anuntat vineri ca a finalizat, conform prevederilor legale, procesul de transfer al dosarelor de dauna, al contractelor de asigurare si a bazelor de date aferente, de la Carpatica Asig, societate detinuta de Ilie Carabulea, si respectiv de la Forte Asigurari.

Astfel, FGA a preluat de la Carpatica Asig, 27.270 dosare de dauna, precum si 1.265.970 de contracte de asigurare, in vigoare. Pana la data de 01.09.2016, FGA a primit 1193 cereri de plata. De asemenea, s-au receptionat si 2001 cereri de deschidere dosare de dauna.

Totodata, FGA a preluat, de la compania Forte Asigurari, 1626 dosare de dauna, precum si 3220 contracte de asigurare, in vigoare. Pana la data de 01.09.2016, FGA a primit, pentru aceasta companie 228 cereri de plata. De asemenea, s-au receptionat si 97 cereri de deschidere dosare de dauna.

Plata dosarelor va fi realizata de catre FGA doar dupa ce instanta de judecata va stabili, definitiv, falimentul celor doi asiguratori, conform art. 13 alin. (1) din Legea nr. 213/2015 coroborat cu art. 266 din Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolventei si de insolventa.

Potentialii creditori de asigurari ai celor doua companii pot depune, atat electronic, cat si fizic, la sediul FGA, cereri de plata (Anexa 6) sau cereri de deschidere dosare de dauna (Anexa 3). Formularele sunt disponibile si online la adresa: http://www.fgaromania.ro/formulare

In privinta ratelor aferente primelor de asigurare pentru contractele in vigoare, la societatile Carpatica Asig si Forte Asigurari, FGA mentioneaza ca, platile ratelor se vor face, in continuare, la cei doi asiguratori. De asemenea, cererile de denuntare a contractelor de asigurare, precum si orice alte solicitari de modificare a conditiilor si politelor de asigurare, conform legii, se depun la societatile de asigurare.

FGA va publica pe site-ul propriu,  www.fgaromania.ro, listele potentialilor creditori de asigurari ai Societatilor Carpatica Asig si Forte Asigurari.


Citeste mai multe despre   
Astra Film Festival 2017

VIDEO INTERVIU ​Hanka Kastelicova, producator executiv HBO Europe: Timpul mediu de productie pentru un film documentar HBO este de patru ani, dar am avut si cazuri in care totul s-a intins pe o perioada de 10-14 ani

Hanka Kastelicova, producator executiv HBO Europe, discuta in cadrul unui interviu despre implicarea HBO in productia de filme documentare si numarul mic de cinematografe din Romania: "De exemplu, filmul Lumea Vazuta de Ion B., regizat de Alexandru Nanau, a primit un premiu Emmy. Am continuat cu Alexandru si am produs filmul Toto si surorile lui, film care a fost nominalizat la Premiile Academiei Europene de Film, echivalentul Oscarului european".
  • Intra in articol pentru a citi principalele declaratii ale lui Hanka Kastelicova

916 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Marţi