La pensie, romanii isi doresc cel mai mult sa calatoreasca in toata lumea, dar sa-si pastreze Romania ca tara de resedinta, releva un studiu comandat de compania Aviva. Topul preferintelor romanilor la pensie arata ca acestia isi doresc foarte mult sa aiba gradini. Acelasi studiu releva faptul ca peste 80% dintre romani isi doresc ca, la pensie, sa traiasca in continuare in Romania, urmatoarea tara preferata fiind Spania.

Rezultatele apartin unei cercetari de piata realizata in peste 20 de tari de pe patru continente. La pensie romanii si-ar dori cel mai mult sa calatoreasca, pe locul secund in topul planurilor pe care si le fac romanii pentru perioada pensionarii fiind preocuparile legate de indeplinirea hobby-urilor. Pe locul trei in topul dorintelor romanilor la pensie se afla necesitatea detinerii unei gradini.

Nu in cele din urma, aceeasi cercetare subliniaza faptul ca la pensie romanii si-ar dori sa traiasca in continuare in Romania. Rezultatele prezentate sunt extrase dintr-o cercetare de piata realizata de compania GFK Romania cu sprijinul Henley Centre Headlight Vision pentru Aviva plc. Studiul a avut ca obiectiv determinarea atitudinii romanilor fata de economiile pe termen lung.