Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a sanctionat cu avertisment scris doua societati de brokeraj, respectiv Pension Broker Pool Broker de Pensii Private (actuala Broker House - Broker De Asigurare) si Kunden Broker de Asigurare pentru incalcarea normelor pe piata pensiilor private, a anuntat joi institutia. Administratorul unic al Pension Broker Pool Broker de Pensii Private a fost amendat cu 10.000 lei.

Prima societate de brokeraj, Pension Broker Pool Broker de Pensii Private, a primit avertisment scris pentru incalcarea prevederilor privind marketingul de pensii administrate privat si a prevederilor privind intocmirea si depunerea situatiilor financiare anuale de catre entitatile autorizate, reglementate si supravegheate de CSSPP pentru anul financiar 2007.

Pentru incalcarea acestor prevederi legale, Dinu Gavril Moldovan, administrator unic al Pension Broker Pool Broker de Pensii Private a fost amendat cu 10.000 lei.

Tot avertisment scris a primit si societatea Kunden Broker de Asigurare, pentru incalcarea prevederilor privind marketingul prospectului schemei de pensii facultative.

In luna iunie a acestui an, CSSPP a sanctionat ING Asigurari de Viata si ING Fond de Pensii cu amenzi de peste 1,38 milioane lei pentru incalcarea legislatiei in domeniul pensiilor private obligatorii si facultative din Romania, acestea fiind primele amenzi acordate pe piata pensiilor private.