Hank Greenberg, fost director executiv al grupului AIG, de la carma caruia a plecat in anul 2005, va propune, in curand, o solutie alternativa de salvare a asiguratorului american, scapat de la faliment luna trecuta de interventia guvernului american, relateaza Financial Times, citat de Reuters. Greenberg, va discuta propunerea sa cu autoritatile de reglementare a pietei, precum si cu secretarul Trezoreriei americane, Hank Paulson si cu principalii membri ai Congresului.

Detaliile propunerii nu se stiu exact, insa planul ar putea antrena modificari ale acordului cu guvernul american, care a extins saptamana trecuta, imprumutul acordat AIG luna trecuta (in schimbul a 80% din pachetul de actiuni ale firmei), necesar pentru evitarea falimentului asiguratorului, de la 85 miliarde dolari la 122,8 miliarde dolari.

Grupul AIG nu a fost disponibil imediat pentru comentarii.

La inceputul acestei luni, asiguratorul american, fortat sa ramburseze acest imprumut intr-o perioada de doi ani de zile, pentru a ramane o companie independenta, a anuntat ca va vinde printre alte active si operatiunile de asigurari de viata si pensii din Statele Unite ale Americii, Europa, America Latina si Japonia. Anuntul facut de noul CEO al AIG, Edward Liddy, a fost o surpiza in conditiile in care anterior acesta declarase ca pastrarea acestor operatiuni va fi o prioritate.