Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a retras autorizatia si a radiat din registrul autoritatii patru brokeri de pensii private, in conditiile in care aceste societati nu au desfasurat activitate timp de 12 luni consecutive, a anuntat joi autoritatea de supraveghere a pietei pensiilor private. Este vorba de companiile Sef Pension, Eurobrockfin, Sital si Rentabilitate.

Masura a fost luata dupa ce in aceasta perioada Sef Pension si Sital au primit avertisment scris, iar Eurobrockfin si Rentabilitate au luat amenda contraventionala.

Contactati de HotNews.ro, oficialii CSSPP au mentionat ca "Sef Pension si Sital au primit avertisment scris, pentru ca nu au raportat taxa lunara de functionare in termene legale, in timp ce Eurobrockfin si Rentabilitate au luat amenda contraventionala pentru ca nu au raportat taxa lunara de functionare si pentru ca nu au respectat obligatia de raportare si depunerea situatiei financiare in termene legale".

Amenda contraventionala a fost in valoare de 3% din capitalul social al fiecarei societati, au mai mentionat reprezentantii CSSPP.