Arbitrul pensiilor private (CSSPP) a autorizat, intr-o sedinta din 22 ianuarie, al noualea administrator de pensii private facultative, Generali Societate de Administrare a Fondurilor de pensii Private, dar si prospectul schemei pentru fondul Stabil, a anuntat joi Comisia, citata de NewsIn. Surse citate de aceeasi agentie au spus joi ca BRD Fond de Pensii, care gestioneaza al noulea fond de pe pilonul II in functie de active, a primit autorizare prealabila pentru a gestiona un fond de pensii facultative. Pana joi, pe piata pensiilor private facultative, erau autorizati opt administratori si 10 fonduri.

Administratorul autorizat va putea, astfel, sa demareze procedurile necesare autorizarii fondului de pensii facultative "Stabil", care are un grad mediu de risc, se arata in comunicatul Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).

Tot joi, surse din piata au declarat pentru NewsIn ca BRD Fond de Pensii, care gestioneaza al noulea fond de pe pilonul II in functie de active, a primit autorizare prealabila pentru a gestiona un fond de pensii facultative si, in acelasi timp, a primit aprobarea sa-si schimbe denumirea. BRD Fond de Pensii a primit aprobare de a-si schimba denumirea in BRD Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private.

BRD Fond de Pensii administreaza al noulea fond de pensii private obligatorii (pilonul II), cu active nete de 20,64 milioane lei si 96.453 participanti la finalul anului trecut.

Daca va primi autorizarea finala, pentru care mai sunt necesare cateva documente, BRD va deveni al 10-lea administrator autorizat pe pilonul III.

Pana astazi erau autorizati opt administratori pe pilonul III - ING Asigurari de Viata, Aviva Asigurari de Viata, BCR Asigurari de Viata, Allianz-Tiriac Pensii Private, OTP Garancia Asigurari, SAI Raiffeisen Asset Management, Asirom-Concordia Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Facultative si Interamerican Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private.

Presedintele CSSPP, Mircea Oancea, estimeaza ca numarul fondurilor de pensii de pe piata pensiilor facultative (pilonul III) va ajunge la 13-15 la sfarsitul acestui an.