Softul Ministerului Educatiei pentru inscrierea copiilor in clasele pregatitoare care s-a blocat luni dimineata, a fost dezvoltat si implementat cu titlu gratuit, adica fara sa se primeasca bani, de catre firma Siveco, a declarat pentru HotNews.ro Anca Crahmaliuc, director de marketing si comunicare la Siveco. Potrivit acesteia, de vina este echipamentul hardware care sustinea aplicatia si care s-a blocat. Echipamentele hardware pentru aceasta aplicatie sunt la Ministerul Educatiei. Consilierul ministrului, Tudorel Urian, a declarat pentru HotNews.ro ca este vorba de o defectiune la serverul pe care sunt stocate datele, afectat de doua pene de curent succesive, nu de probleme cu softul.

"Este vorba de o intarziere de o ora, o ora si jumatate, ceea ce nu poate fi un pericol pentru procesul de inscriere", a declarat pentru HotNews.ro consilierul Ministerului Educatiei, Tudorel Urian.

Multi parinti au mers luni dimineata la scoli pentru a-si inscrie copiii in grupa pregatitoare, insa nu au putut face acest lucru, reprezentantii unitatilor spunandu-le sa astepte pana cand softul va fi functional sau se revina, inscrierea putandu-se face pana la ora 16.00.