RCS&RDS a anuntat joi ca incepand cu data de 1 iulie 2012 va reduce tarifele pentru apelurile initiate in roaming in statele Uniunii Europene, de la 0,20 euro/minut la numai 0,16 euro/minut (fara TVA). Tariful se afla la jumatatea pragului maximal fixat de Comisia Europeana pentru apelurile initiate in roaming incepand cu aceasta data (0,29 euro/minut). Tarifele pentru apeluri primite in roaming variaza intre 0,03 euro/minut si 0,08 euro/minut, in functie de destinatia apelata si de tipul de abonament de voce contractat. Tarifele nu includ TVA. Orange, Vodafone si Cosmote au anuntat deja ca vor reduce tarifele de roaming incepand de la 1 iulie, conform reglementarilor europene.

Noi tarife de roaming de la 1 iulie 2012Foto: Comisia Europeana

Pentru un SMS trimis din reteaua RCS&RDS catre tarile din UE, tariful este de 0,05 euro/SMS.

  • "Tot din aceasta luna, compania va introduce si serviciul de date mobile in roaming, cu tarife accesibile, similar celorlalte servicii Digi", a mai anuntat operatorul de comunicatii prin cablu.

In luna mai din 2012, Parlamentul European a avizat noile reglementari UE privind serviciile de roaming, prin care incepand de la 1 iulie 2012 se introduc pentru prima data tarife maximale la serviciile de internet. Mai exact, utilizatorii vor fi taxati cu maximum 70 de centi per megabyte (MB) pentru descarcarea de date sau navigarea pe internet in timpul calatoriilor peste granita (cu facturare per kilobyte utilizat).

Conform noilor reguli, de la 1 iulie 2012 utilizatorii vor plati maxim 29 de centi/minut pentru efectuarea unui apel, maximum 8 centi/minut pentru receptionarea unui apel, maximum 9 centi pentru transmiterea unui SMS si maximum 70 de centi per megabyte (MB) pentru descarcarea de date sau navigarea pe internet in timpul calatoriilor peste granita (cu facturare per kilobyte utilizat).